Home | Contact | Mijn account | RSS |

Glyfosaat-experts Krüger en Huber spraken 2jun15 op de Annahoeve in Midwoud

3 juni 2015
Recentelijk heeft het Franse IARC, het Internationale Agentschap voor Kanker Onderzoek, de chemische onkruidverdelger glyfosaat bestempeld als mogelijk kankerverwekkend. Dat is het op één na hoogste risiconiveau dat kan worden toegekend.

Glyfosaat wordt ondertussen al toegepast in zo'n 750 verschillende commerciële onkruidverdelgers die wereldwijd in de landbouw beschikbaar zijn om het land ‘lekker schoon’ te maken. Niet alleen voor het inzaaien, maar ook voor het snel oogstklaar maken (uitdrogen) van bv. aardappelloof en granen. Krüger en Huber gaven op 2 juni beiden hun visie op de gevaren van zulk glyfosaat-gebruik.

Even ter inleiding: het goedje breekt slecht af zodra het zich bindt aan bodemdeeltjes met (zware) metalen en kan daar dan tientallen jaren blijven zitten en het bodemleven dwarszitten, met langdurige gevolgen voor de plantengroei in latere jaren. De rest vervliegt in de lucht bij het spuiten (drift) of vindt, samen met afbraakproducten zoals AMPA (giftiger dan glyfosaat zelf), via het grondwater zijn weg naar rivier- en drinkwater. In een recent Amerikaans onderzoek van 69 honingmonsters van supermarkten uit Philadelphia (waarvan 11 biologisch) werd vastgesteld dat 62% van de reguliere honing glyfosaat boven de norm bevatte (45% boven de norm in biologische honing). Hoe zou zo'n onderzoek in Nederland uitpakken? Lees verder voor meer details over glyfosaat

De 'grap' is dat glyfosaat in het gezelschap van bepaalde hulpstoffen (adjuvanten) veel giftiger wordt dan in zijn eentje. Professor Krüger zegt daarover (klik links op de foto) dat die hulpstoffen nodig zijn om glyfosaat te laten doordringen in plantweefsels (want glyfosaat lost op in water, terwijl het bladoppervlak vaak waterafstotend is). Eenmaal binnen, nestelt glyfosaat zich in de groeitoppen van de plant en zijn wortels en komt op die manier zowel in het voer als in de bodem terecht. In bodem en ingewanden brengt glyfosaat de bacterieflora uit evenwicht, door het blokkeren van enzymvorming. Daardoor krijgen ongunstige bacteriën zoals Salmonella en Clostridium de overhand en passeren heel gemakkelijk maag- en darmwand van dieren en mensen, wanneer daarin door chronische ontstekingen (veroorzaakt door het voortdurend aanwezige GMO-voer) gaten zijn gevallen. Bijgevolg komen allerlei afvalstoffen en bacteriën in de buikholte terecht die daar niet thuis horen en onder de zuurstofarme omstandigheden gifstoffen gaan vormen, zoals bv. botuline, geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Dat chronische vergiftigingsproces zorgt voor een waslijst aan onverklaarbare klachten en is nog maar heel weinig onderzocht. Bekijk in dat verband ook eens het interview met dr. Stephanie Seneff en de lezing van Thierry Vrain.

Wat professor Krüger ook signaleert is dat de verantwoordelijke instituten met het nalaten van onderzoek op cocktails van bestrijdingsmiddelen (die vaak al tientallen jaren op de markt zijn), een bedenkelijke situatie van schijnveiligheid hebben gecreëerd, die hun volledig mag worden aangerekend.

De Duitse arts Rolf-Herbert MÜLLER schrijft over glyfosaat op 01-04-2015:
Seit etwa 2 Jahren, verstärkt seit gut 1 Jahr finde ich bei fast jedem (!) Neupatienten in meiner Praxis f. Allgemeinmedizin eine Belastung von Glyphosat & Tallowamine. Die Symptome können sehr diffus sein: es müssen keine Bauchbeschwerden sein, eher Zunahme von allg. Unwohlsein, Müdigkeit, Schwäche.... Bedenklich ist eine Zunahme von vielen einzelnen Substanzen, deren alleiniges Vorkommen keine Symptome machen muß, jedoch ist neueren wissenschaftlich-toxikologischen Erkenntnissen zufolge eine nicht kalkulierbare Potenzierung durch das Vorhandensein mehrerer Substanzen bewiesen. Das bedeutet, Grenzwerte einzelner potentieller Gifte haben keinerlei Aussagekraft & sollen die Bevölkerung in falscher Sicherheit wiegen. Jeder möge sich informieren und hinterfragen, warum Krebserkrankungen jährlich zunehmen, insbesondere diese immer früher auftreten. Ebenso verhält es sich mit neurologischen Erkrankungen, wie die Muliple Sklerose.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
2 juni 10.00 u Annahoeve
Broerdijk 10, 1679 GK Midwoud
Programma


Gentech en glyfosaat

MIT over Roundup

The Corporation

Meer lezen
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring