Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Johanna Budwig en het Budwigpapje

2 oktober 2017
"Groeien is het wezen van het leven in het licht van de Zon.

Wie deze samenhang ziet en erkent, zal niet kunnen zwijgen. Enkelen zullen het begrijpen, hun kinderen zullen in gezondheid en welzijn toenemen. Zij zijn de dragers en vormgevers van de toekomst".
Dr. Johanna Budwig, 1909 - 2003.

Johanna Budwig was een Duitse wetenschapster, en zowel apotheker als biochemicus van professie. Begin jaren 50 was ze in overheidsdienst. Ze zette het onderzoek van Otto Warburg (1883-1970) voort, dat ging over kanker en celademhaling.

Otto Warburg ontving in 1931 de Nobelprijs voor Geneeskunde, voor zijn ontdekking dat kankercellen zich onderscheiden van normale cellen in hun reactie op een tekort aan zuurstof: gezonde cellen veranderen in kankercellen als ze geen zuurstof meer krijgen en geen adrenaline om suikers af te breken. Ze kunnen dus geen adem meer halen en worden tegelijkertijd geconfronteerd met een overmaat aan suikermoleculen. Ze schakelen daarom over op een zuurstofarm proces waarbij suikers worden afgebroken zonder zuurstof van buiten (=gefermenteerd). Daarbij komt veel energie beschikbaar voor een zeer snelle celdeling in de tumor.

In 1949 slaagt Johanna Budwig erin als eerste vetten te analyseren en verschillende vetzuren van elkaar te onderscheiden met papierchromatografie. Ze ontdekt dat onverzadigde vetzuren in het celmembraan zorgen voor de celademhaling. Het blijkt de ontbrekende schakel te zijn in het onderzoek van Warburg. Ze ontdekt tevens dat vetzuren wateroplosbaar worden in combinatie met eiwitten (zwavelhoudende aminozuren). Zodra zij dit inziet begint ze met de ontwikkeling van een dieet en voedingsvoorschriften om kanker te genezen. Ze ontwerpt een recept voor een olie-eiwitpapje. Nu is dit recept, in het Nederlands, bekend onder de naam Budwigpapje.

Budwigpapje
De hoofdbestanddelen van het Budwigpapje zijn lijnzaadolie en kwark. Lijnzaadolie bevat volgens mevrouw Budwig de ideale samenstelling van onverzadigde vetzuren, en kwark bevat de nodige zwavelhoudende aminozuren. De onverzadigde vetzuren kunnen in deze samenstelling via het bloed tot in de kleinste haarvaten komen en kunnen zo een verstoorde celademhaling, waar ook in het lichaam, weer in balans brengen. Naast deze olie-eiwittencrème ontwierp Johanna een volledig programma voor kankerpatiënten en schreef ze een paar kookboeken. De patiënten die ze volgens haar programma behandelde voelden zich al vrij snel beter en genazen van hun kanker. De tumoren verdwenen. Nog steeds zijn er getuigenissen van mensen die met behulp van dit relatief goedkope recept genezen van (gevorderde) kankers. Het is wel belangrijk dat, als je begint met dit dieet, je er de rest van je leven mee doorgaat. Want er zouden ook mensen zijn bij wie de kanker terugkwam op het moment dat ze stopten met het eten van dit papje. Nogmaals: de harmonie tussen ziel, geest en lichaam is voor genezing van groot belang. Zie rechts.

Recept
Het originele, biologische recept van Johanna is heel simpel. De hoofdbestanddelen zijn magere of volle kwark, goed gemengd met lijnzaadolie. Je kunt ze kopen bij natuurwinkels:
- 100 gram magere of volle kwark
- 3 eetlepels lijnzaadolie
- 3 eetlepels melk
- 1 theelepel honing
- verse vruchten
- noten
- havervlokken
- smaakmakers als kokos, kaneel enz.
De kwark, lijnzaadolie en melk tot een egale creme roeren. Er mogen geen oliesporen meer te zien zijn. Dan honing en müsli toevoegen en alles direct opeten. Begin elke dag met dit papje. De hoeveelheid lijnzaadolie kun je geleidelijk aan opvoeren. Begin met 1 eetlepel, verhoog dit na een paar dagen tot 1,5 en daarna tot 2 eetlepels, tot je aan 3 eetlepels per dag zit.
Het belangrijkste aan dit recept zijn de lijnzaadolie en de kwark, grondig gemengd met elkaar. Je kunt de smaak ook verzachten door meer kwark te gebruiken.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Natural News

Budwig Cancer Guide
Budwig Stiftung
Johanna-Budwig.de
Heilen mit Licht
Hirneise interviews Budwig

Het is van groot belang dat de mens zichzelf als een eenheid van ziel, geest en lichaam beschouwt. Welk onderdeel op enig moment de boventoon voert, kan heel verschillend zijn. Ik ben er heden ten dage van overtuigd dat wanneer een vrouw een slecht huwelijk heeft en op dagbasis door haar man wordt onderdrukt en zijn stekeligheden moet verdragen, ik haar ook niet met een kwark-lijnoliepapje kan helpen. Alle drie de faktoren grijpen bij de mens in elkaar.“
Dr. Johanna Budwig

Dr. Johanna Budwig heeft een flink aantal publicaties op haar naam staan. Een voorbeeld is 'Der Tod des Tumors' (494 pg). Andere publikaties zijn:
  • Das Fettsyndrom
  • Die elementare Funktion der Atmung in ihrer Beziehung zu auto-oxydablen Nahrungsstoffen
  • Fettibel
  • Fotoelemente des Lebens
  • Kosmische Kräfte
  • Krebs: Electronenen-Biologie
  • Krebs ein Fett Problem
  • Laser-Strahlen Gegen Krebs: Resonanz-Phänomene als Anti-Entropie-Faktor des Lebens
  • Mensch-Sein: Atmung, Immunabwehr im Würgegriff

Filter Welkom Vereniging Lidmaatschap Bestuur Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring